Syksy kääntyy kohta talveksi, ja tarvitaan lämmikettä pimeneviin iltoihin. Lumikko-omenaglögi on valmistettu Heisalan saaren perinteisellä reseptillä käsinpoimituista omenoista, ruusukvittenistä ja talvisista mausteista. Ruusukvitteni – saariston sitruunaksikin tituleerattu marja – tuo juomaan hapokkuutta, joten suutuntuma ei ole turhan makea.
Päätimme pakata glögin kolmen litran hanapakkaukseen, jottei se lopu heti kesken. Pakkauksesta on myös kätevä annostella juomaa tarpeen mukaan, ja loppu säilyy ilmatiiviinä viikkotolkulla. Juoma toimii myös huoneenlämpöisenä talvisen omenamehun tapaan tai viilennettynä janojuomaksi. Lämmitettynä glögiin on tapana lisätä terästykseksi tilkka calvadosta, mutta kuten saarelaisilla on tapana sanoa: ”kyl se Kossulla käy”.